Agenda

Carregant Esdeveniments

Jornada antiestigma

Data

28.10.17

La comissió antiestigma hem preparat pel 28 d’octubre una jornada plena d’activitats obertes i gratuïtes per a tots els públics. Tot seguit podeu consultar la programació de la jornada:

Durant tot el matí: Mostra d’entitats Antiestigma

Taules informatives d’entitats diverses que treballen dins i fora de l’Ateneu per trencar tot tipus d’estigma.

10:15h – Obertura de portes i presentació de la jornada

Presentació de la comissió antiestigma i de les persones i col·lectius que en formen part, tot convidant  als i les assistents a formar-ne part.

10:30h – Mostra teatre: La partida

Petita peça teatral on un grup de peces d’escacs s’adonen que no són suficients per fer una partida. Comencen a relacionar-se de manera diferent a com acostumen a fer en una partida i descobreixen així que no sempre les coses són com es pensaven.

11h – Taller de poesia

Introduirem al públic la poesia des de la vessant de l’emoció. Parlarem dels diferents tipus de poesia: eròtica, emocional, dels paisatges, de l’amor, l’amistat, l’odi, la tristesa… El taller consistirà en anar innovant la poesia des de la imaginació i creativitat de cadascú. Es promourà la participació i recitals propers de cara al públic.

12h – Recital de poesia antiestigma

Participació en el recital de poesia  per part de les persones del taller i per d’altres membres de les diferents entitats de la comissió antiestigma.

12:30h – Contes que obren camins

Tres contes que ens parlaran del estigma i la seva superació.

13h – Actuació de la coral “Els Cantaires d’AREP”

Interpretació de repertori de cançons

14h – Dinar Popular a càrrec del Banc obrer solidari d’aliments 

Es posaran a la venda 40 tiquets aquell mateix dia per tal de dinar conjuntament i gaudir de la jornada.

16:30h –  Passi del videoclip “Acoso viral” de LGR.

Passi del videoclip sobre l’assetjament escolar. Un cop acabada la presentació hi haurà un debat amb propostes de plans d’actuació contra l’assetjament escolar dinamitzat pel mateix cantant, la fundació NACE, FANJAC i GAM Asperger

17h – Curt + Debat sobre l’abús sexual infantil

Es projectarà un curt i en acabar s’obrirà debat sobre l’abús sexual infantil.

18.30h – DJ per tancar la jornada

Música per tancar la jornada plegats d’una manera ben festiva!

I durant tot el dia:

Speak Up – Alça la veu contra l’abús sexual infantil!

Aquesta activitat consisteix en realitzar fotografies del projecte SPeak up amb una frase en un cartell envers l’abús sexual infantil. Amb els cartells que es vagin portant a terme al llarg de la jornada, farem un mur que anirà creixent amb totes les frases de la gent.

Missatges Estigma/Antiestigma

A la vegada que el projecte Speak Up, en el mateix lloc, hi haurà missatges que hem recollit amb les persones i entitats de la comissió que representin els sentiments, sensacions i pensaments que sovint s’associen a l’estigma amb l’objectiu de donar visibilitat al malestar d’aquesta condició i moure consciències a nivell social.  

En el següent enllaç trobareu el tríptic de la jornada: ateneu_harmonia_jornada_antiestigma_2017

 

La comissió antiestigma es reuneix mensualment per tal de visibilitzar i defensar els drets de les  persones que pateixen diferents tipus de discriminació i dinamitzar accions per trencar estigmes.

Si vols apuntar-t’hi envia un correu a: antiestigma@ateneuharmonia.cat

La comissió Antiestigma està formada per ACAF (Associació catalana d’afectats per la fibromalgia), Club Social Cap Endavant, El Mundo de los ASI, FANJAC (Fundació per a l’Ajuda de Nens i Joves d’Altes Capacitats), GAEDE (Associació de persones amb símptomes de dependència emocional), GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals), Mirada Neta, Self Education i STAP Social.

Col·laboren a la jornada la Fundació NACE i el BOSA (Banc obrer solidari d’aliments)

 

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal