Agenda

Carregant Esdeveniments

Literal, II Fira de llibre i idees radicals

Data

13.05.16 - 15.05.16

“Literal” és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseïts contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa envaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint aquestes idees.

Literal és una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i sommiar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.

La programació de la fira per aquest 2016 inclou:

FESTIVAL LITERARI
10 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, literatura i lluita de classes, refugiats i migracions, economia feminista, història de les dones, cultura lliure i comuns, la revolució de 1936, l’aniversari de la Naqba palestina, el feixisme a Europa i l’economia crítica. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes d’aquestes categories en conflicte.

Aquest any a més a més comptem amb la participació dels autors destacats:

  • Nanni Balestrini, escriptor, artista i activista italià.
  • Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de literatura 2015.

SALA D’ENTREVISTES
Dirigit i coordinat pels mitjans col·laboradors de Literal, amenitzaran més de 40 debats, entrevistes, debats, presentacions de llibres, tertulies, etc. On es trobaran els periodistes d’aquests mitjans juntament amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

MERCAT DEL LLIBRE
Les idees radicals aniran acompanyades dels seus millors recipients, els llibres, i de les editorials i els autors i autores responsables d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, sense intermediaris, el fet de poder parlar cara a cara i presentar els dubtes, conèixer les persones i qui treballa darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències
de les que es podran gaudir a la segona edició de la fira Literal.

LITERAL BLACK MUSIC
La fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Es farà una banda sonora continuada durant tot el dia a part d’espectacles musicals específics que
ens amenitzaran els vermuts i els vespres.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal

Simple Share Buttons