Agenda

Carregant Esdeveniments

Musical Prescription: Audició comentada i sessió de DJ

Data

15.06.19 a les 19.00

Musical Prescription és una recepta musical a base de reggae, soul, r&b i altres ritmes d’arrel afrocaribenya.

A les 19h tindrà lloc l’audició comentada ‘Colonitzant el colonitzador: la influència jamaicana al Regne Unit’, a càrrec del DJ Diego Armando (Xavier Riembau). Coneixem la influència que ha tingut el Regne Unit en la cultura, la llengua i la història de mig món, però que en sabem de les influències de les colònies a la metropoli britànica? O seria més propi parlar de l’apropiacionisme dels britànics amb aquesta cultura? Tampoc podem obviar els descendents de caribenys que han estat al centre de la creació musical a les illes. Parlarem de l’ska i de com el reggae, el dhub, el rocksteady i el dancehall influencien el punk. També parlarem del naixement dels primers grups britànics de reggae: el 2tone i el Lovers Rocks.

L’audició es vertebrarà en dos eixos:  la contextualització i l’escolta. A través de fets socials i econòmics, de l’anècdota i de la pròpia música, mirarem d’apropar-nos a la història musical d’aquestes dos illes. Ho farem amb l’ajuda de vinils i d’alguns curtmetratges del British Pathé, que tot i de mirada exòtica , són un interessant document gràfic de la vida a Jamaica i les Antilles durant la primera meitat del s.XX.

Els estudis decolonials i l’experiència de milions de persones demostra que no hi ha una sola història ni una única cronologia. Explicarem el passat per mirar d’entendre el present i sobretot per gaudir de música fascinant!

I a partir de les 21 i fins la 1h gaudirem d’una sessió de DJ on comptarem amb la participació de Calamardo, Musical Sisters i Furna & Miquelated.

CALAMARDO (Tropical Rats)
Des d’Horta, la barriada muntanyosa i perifèrica del gloriós poble de Sant Andreu de Palomar, arriba el nostre convidat d’aquesta edició. Dj Calamardo sol fer bellugar el públic amb el col·lectiu musical Tropical Rats. Aquesta vegada, però, vindrà en solitari per dur-nos el bo i millor de la Jamaica dels 60.

MUSICAL SISTERS
Com a col·lectiu, aquestes quatre dones apassionades pels sons jamaicans i la música negra en general, han fet girar discos per mitja ciutat de Barcelona i part de l’extraradi, convertint-se en un dels col·lectius de dones DJ’s de referència a la ciutat. Els seus tres eixos són: passió pels vinils, sororitat i ritmes afrocaribenys.

FURNA&MIQUELATED
La xusma resident. Repudiats de tots els bars i centres socials de Barcelona, s’han hagut d’inventar una festa per a seguir alimentant el seu ego com a DJ’s. La formula és clara i no admet rèpliques: soul espiritual, rumba seixantera i reggae de pelao.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal