Agenda

Carregant Esdeveniments

Nits Literàries: Pere Quart Project

Data

12.10.17 a les 20.00

Joan Oliver va escriure, sota els pseudònim de Pere Quart, alguns dels versos més contundents de la poesia catalana del segle XX. Enguany es commemora el trentè aniversari de la seva mort i per això presentem un recital format per trenta del seus poemes que permeten fer-se una idea general de la vida i obra d’aquest prolífic autor.

Però si volem tornar a llegir i treballar a partir dels seus texts, no és per retre-li un homenatge, sinó perquè en la seva poesia – escrita en un temps de gran convulsió i des d’una necessària multiplicitat de perspectives – hi trobem la construcció artística d’una veu crítica, incòmoda, insomne, que posa els pèls de punta amb una barreja de lucidesa, intel·ligència i sentit de l’humor, marcada alhora per un dolor punyent que la travessa. Una veu que parla sense embuts del present i que no defuig la polèmica.

Presentem un recital on els versos del poeta es barregen amb paraules de la seva vida quotidiana i de texts personals. Així doncs, les seves paraules són protagonistes, com a expressió artística i com a document històric alhora, de la realitat complexa i contradictòria de la qual són testimonis. La nostra proposta és tractar Joan Oliver/Pere Quart com una persona de carn i os, terrenal, com un home d’idees i amb una experiència molt àmplia i diversa, que travessa directament les dècades més agitades i políticament

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal