Agenda

Carregant Esdeveniments

Veus contra el Masclisme: Nit poètica en clau de dona

Data

14.11.19 a les 19.30

Mentre llegeixes això, una dona acaba de patir una agressió sexual. I si ho llegeixes d’aquí una estona o demà, igual. I si ho haguessis llegit ahir, també.
Es calcula que cada dues hores un home agredeix sexualment una dona. Bé, no és “un” home… compteu quants poden ser. No és “una” dona, tampoc. Compteu. Comptem-nos.

A L’Harmonia ho volem comptar i contar. Aquestes i totes les altres agressions masclistes, les que no passen cada X hores, ni minuts, ni segons. Perquè no passen, hi són. Enganxades a les paraules, les tanques publicitàries, els gestos. Comptem-les i contem-nos què fer. I cantem-nos, també, com les derrotarem. (Mar Vallecillos)

 

Arriba una nova edició del cicle Nits Literàries i Veus contra el Masclisme! És per això que des de l’Ateneu L’Harmonia i la llibreria La Tribu us proposem un recital poètic de la mà de la Blanca Llum Vidal, Maria Cabrera i Miriam Cano.

Blanca Llum Vidal és poeta, editora i traductora catalana. Entre d’altres, ha publicat La cabra que hi havia (2009), Nosaltres i tu (2011), Homes i ocells (2012) i Visca! (2013). En el camp de la poesia, ha editat Àngel Guimerà i les Dues Catalunyes d’Àngel Carmona. Els seus textss tenen molta força i busquen una manera diferent de dir les coses, lluny del cofoisme i de l’endogàmia majoritària.

Maria Cabrera és poeta i docent catalana. Llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona, ha publicat diversos texts poètics com ara Jonàs (Editorial Galerada, 2004), La matinada clara (Edicions a Petició, 2010), Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011) i La ciutat cansada (Proa, 2017). Diferents grups i cantants catalans han musicat alguns dels seus poemes.

Miriam Cano és poeta, escriptora, articulista i llicenciada en Humanitats. El seu primer poemari va ser Buntsandstein (2013). La seva darrera obra poètica és Ancoratge (2016). La seva primera obra narrativa és el recull de contes Cremen cels (2017) compartit amb Martí Sales i Antònia Vicens. També ha exercit de crítica cinematogràfica i musical en diverses publicacions culturals en línia i ha col·laborat en diversos programes de ràdio centrats, sobretot, en la música de cinema.

Preu

Gratuït

Afegeix als teus calendaris

Google Calendar

iCal