Actualitat

Per què fem cursos i tallers?

L’època de setembre acostuma a coincidir amb l’època de l’inici del curs escolar, de la reincorporació als llocs de feina, del replegament després de l’explosió de la calor i l’alegria de l’estiu. És un bon moment per plantejar-se nous processos personals i col·lectius.

Des de la comissió de cursos i tallers i l’assemblea Gestora de l’Ateneu l’Harmonia et fem una nova proposta de cursos i tallers per seguir creant espais col·lectius i seguir aprenent de manera comunitària amb l’objectiu d’ alimentar d’esperança la transformació de la realitat que ens envolta, i de vida les sales d’aquest equipament.

Volem que les propostes que fem siguin fruït del nostre dia a dia i de les necessitats i inquietuds de les persones i col·lectius que fem ús de l’ateneu. És per això que ens allunyem de la idea del consum de la cultura i l’oci, de la competitivitat i l’adultisme que sol tenyir l’àmbit de la formació i l’educació,  i esperem que les accions formatives que oferim siguin inclusives i participatives i tinguin un retorn que fomenti el vincle. Entenem que l’Ateneu no és un espai de professionalització, i que els cursos i tallers, a més de ser el màxim d’accessibles, han de cultivar llavors que amb el temps generin fruits en altres espais contextos.

Aquests propers mesos hem fet propostes que prenen el feminisme com a eix principal: feminisme ara més que mai, ara i sempre. A més de seguir apostant pel taller anual d’autodefensa, aquest trimestre us proposem una col·laboració amb dues entitats especialitzades que ens facilitaran un grup de teatre fòrum i un grup d’apoderament de dones. Suggerim també la descoberta, l’escolta i l’estima cap a nosaltres mateixes i ho fem a través del nostre cos amb els monogràfics de Tai-Txí i Qigong i el taller de Booty Dance; la nostra creativitat, amb els tallers de Serigrafia i Reinventa la teva imatge i  la nostra expressió, amb el Laboratori d’escriptura.

També suggerim la descoberta de l’entorn a través del medi ambient (amb els monogràfics de meteorologia i desinversió).

Per últim, també hem apostat per la vessant més comunitaria fent propostes de col·laboració amb entitats vinculades a l’economia social i solidària, i col·lectius residents i habituals de l’Harmonia que trobareu als Espais d’aprenentatge comunitari.

Esperem que els gaudeixis, i alhora et convidem a ser part activa d’aquest projecte col·lectiu, tant en l’assistència dels cursos i tallers, com en els espais i òrgans de participació de l’Ateneu!

Pots consultar aquí el llibret de cursos i tallers de la tardor!

Benvinguda a la casa del poble!

Simple Share Buttons