Actualitat

Recollim signatures per les tres iniciatives de participació popular

L’Ateneu L’Harmonia donem suport a les tres iniciatives de participació popular de recollida de signatures, explicades a continuació, per poder presentar a la multiconsulta de l’Ajuntament de Barcelona del proper mes de juny. Al taulell d’informació de l’Ateneu trobaràs els plecs per a poder signar, recorda que per a que la signatura sigui vàlida has de ser una persona empadronada a Barcelona.

Remunicipalització de l’Aigua de Barcelona
Diversos moviments socials de Barcelona han endegat la campanya ciutadana sobre la municipalització de l’aigua de Barcelona, una oportunitat única per a aconseguir, després de 150 anys de gestió privada, la gestió pública de l’aigua de la ciutat.
Es proposa incloure a la multiconsulta que organitza l’Ajuntament de Barcelona la següent pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?”

Habitem el Sant Pau
#HabitemElSantPau planteja la compra del gimnàs social Sant Pau per mantenir l’acció solidària de l’entitat. El projecte, a més, proposa la construcció de 50 pisos públics en un model híbrid social + masoveria urbana just a sobre de l’edifici del gimnàs per aturar la pèrdua de veïnat al Raval. La recollida de signatures finalitza el 15 de febrer.
Es proposa incloure a la multiconsulta que organitza l’Ajuntament de Barcelona la següent pregunta: “Estàs d’acord amb que l’Ajuntament adquireixi la Parcel·la de Ronda Sant Pau 46 amb l’objectiu de contrarestar l’expulsió del veïnat dels barris mitjançant:
1) Engegar un projecte pilot amb la construcció de 50 habitatges públics i inclusius
2) Garantir la continuïtat de l’acció solidària i comunitària del projecte “Gimnàs Social Sant Pau”?”

Plaça Idrissa Diallo: memòria i reparació
El col·lectiu Tanquem els CIE proposa, juntament amb la cooperativa Metromuster, substituir el nom de la Plaça Antonio López pel d’Idrissa Diallo, amb la finalitat de reparar simbòlicament la seva mort tràgica al CIE de la Zona Franca, commemorar les lluites i resistències migrants i qüestionar i trencar el costum d’honrar la tradició esclavista catalana mitjançant estàtues i plaques a la nostra ciutat. El període de recollida de signatures per #PlaçaIdrissa finalitza a finals de febrer.
Es proposa incloure a la multiconsulta que organitza l’Ajuntament de Barcelona la següent pregunta: “Està vostè d’acord amb que es canviï el nom de la Plaça d’Antonio López pel de Plaça d’Idrissa Diallo com un acte de reparació històrica?”

Simple Share Buttons