Actualitat

Canvi de noms dels espais de l’Ateneu: en quin moment ens trobem?

La passada tardor vam engegar el procés participatiu per canviar els noms dels espais de l’Ateneu, donat que actualment aquests responen a noms neutres com ara Aula 21, Taller 18, de manera que, amb la nova proposta volíem continuar el procés que ja vam iniciar fa mesos anomenant la cuina com “Cuina de l’Espe” i la sala polivalment com “Sala Joe Forga”.

Un cop hem rebut tots els formularis i el jurat n’ha fet el buidatge, hem cregut convenient dividir el procés participatiu en diverses fases donat que hem rebut moltes propostes molt diverses i creatives i volem realitzar una segona volta amb l’objectiu que tothom s’hi senti representat. Els nous noms volem que tinguin la màxima acceptació i representació ja que seran noms que definiran l’Ateneu i la seva comunitat.

Així doncs, de les diverses trobades que ha realitzat el jurat n’extreiem que donem per tancada una primera fase, on els noms més votats per la planta baixa són “Sala 1 d’octubre” i “Sala Elissa Garcia“. Respecte el primer pis els valors més votats són: assamblearisme, participació, pluralitat, inclusió, igualtat, sostenibilitat, respecte i proximitat. Tot i així, el jurat proposa pensar conceptes més poètics relacionats amb cadascun d’aquests 8 valors i valorem treballar aquesta proposta a la Gestora.

Pel que fa al segon i tercer pis, veiem la necessitat de fer una segona fase de concurs públic, aquest cop amb opcions de noms i/o fets concrets a escollir d’una llista amb propostes sortides del formulari. Per part del jurat es proposa que un dels noms de la segona planta sigui el de Xirinachs, donat que va ser proposat a la primera ronda i, tot i no ser andreuenc, no n’era aliè, i va esdevenir un referent de valors per a gran part del poble. També es proposa que en la tria dels noms de la tercera planta tinguin preferència noms de dones vinculades al món de la cultura i aquells que transmetin proximitat i cultura popular. En tots els casos, a sota del nom escollit hi  haurà una breu explicació del motiu que ens ha portar a escollir el nom proposat.

Ben aviat n’explicarem tots els detalls i calendarització d’aquesta segona frase, dirigida per un grup de treball creat específicament per aquest procés.

Volem agrair a totes les persones que heu fet (i esteu fent) possible aquesta fase per a que l’Ateneu sigui un espai de memòria, de consciència i de més tendresa, alhora que volem disculpar-nos per no haver seguit els tempos proposats inicialment. D’això es tracta, de seguir creixent col·lectivament i aprenent!

Simple Share Buttons